Sretno Broz!

Sretno Broz!

Priča kaže da ga je tata kao dječaka odveo na trening u kurilovečki Udarnik, tada četvrtoligaša, ali toliko je odskakao kvalitetom da je već nakon samo dva tjedna i nekoliko treninga preselio u Siget. Svoj pravi nogometni put započeo je u Hrvatskom dragovoljcu, a 2010. godine debitirao je u drugoligaškoj utakmici u Vukovaru. Njegovu kvalitetu i talent su uočili skauti Lokomotive s kojom je u ljeto 2011. godine potpisao ugovor i odmah zaigrao za prvu momčad.

U Lokomotivi se zadržao samo godinu dana, a njegove sjajne igre nisu promaknule ni Dinamu. Modri 2012. godine u svoje redove dovode Brozovića koji je već na startu pokazao svu raskoš svog talenta i predvodio klub do osvajanja lige.

Nije trebalo dugo da svojim nastupima skrene pozornost tadašnjeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Nike Kovača koji ga poziva da s reprezentacijom nastupi na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. Od toga trenutka Broz postaje neizostavna karika vatrenih.

U siječnju 2015. godine unatoč interesu brojnih europskih klubova, Marcelo iz Dinama seli u Inter, a kroz godine ispred njega pokazati će se da je povukao odličan potez. Kroz osam godina u Milanu postao je legenda nerazzurra s 330 nastupa za Inter, osvajao talijansko prvenstvo, Kup i Superkup, dirigent koji je godinama uspješno upravljao orekstrom. Koliko se je duboko urezao u povijest Intera pokazalo se upravo u finalu Lige prvaka. Marcelo je te večeri odigrao jednu od najvećih utakmica karijere. Brozović je kao kapetan vodio svoj Inter koji je u finalu u Istanbulu poražen od Manchester Cityja s 1:0. Iako nije uspio osvojiti Ligu prvaka, ostat će upamćeno da je igrao finale Lige prvaka o čemu mnogi igrači sanjaju, a uz to je bio i kapetan.

Jednako uspješan, ako ne i više Marcelo je i u dresu vatrenih. U Rusiji 2018. godine odigrao je fantastično Svjetsko prvenstvo. Dao je veliki obol na putu prema finalu SP-a. Bio je to povijesni dan hrvatskog sporta. Iako je Hrvatska u finalu poražena od Francuske 4-2, više od pola milijuna navijača dočekalo je vatrene na ulicama Zagreba. Ništa manji trag nije ostavio niti 4 godine nakon. Na SP-u u Kataru opet je pokazao svoju veličinu, bio je jedan od naših najvećih adut u phodu na broncu.

Sve ono što je EpicBrozo radio u karijeri i sve ono što će još raditi ne može se naučiti. Ne mogu takvo znanje prenijeti niti najveći nogometni stručnjaci i profesori – s tim se rađaš. Dragi Marcelo, sretno dalje i nadamo se da ćeš jednog dana opet zaigrati za #Crne! 🖤

Related Posts