Close
PREMINUO ZLATKO KRANJČAR

PREMINUO ZLATKO KRANJČAR

S velikom tugom i uz duboko žaljenje primili smo vijest da nas je danas zauvijek napustio legendarni Zlatko Cico Kranjčar.

Pamtit ćemo ga kao vrhunskog nogometaša i trenera. Čovjeka koji je bio omiljen na tribinama i terenu. Teško je nabrojati sve nogometne uspjehe koje je Cico ostvario. Za pravu momčad Dinama debitirao je 1974. godine protiv Hajduka. Ukupno je kroz godine provedena na Maksimiru odigrao 261 prvenstvenu utakmicu, 28 u kupu te 18 u europskim kupovima. Postigao je 98 golova, a bio je član velike Dinamove generacije iz 1982. godine, a velike rezultate ostvario je i u inozemnoj karijeri. Cico je bio prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Cico je i u trenerskoj karijeri nizao velike uspjehe. Kao izbornik reprezentacije, Hrvatsku je odveo na svjetsko prvenstvo, a na klupi Dinama ispisao je povijest.

Dragi Cico, hvala ti za sve lijepe trenutke! Hvala ti za veselje, sreću, trofeje. Hvala ti što si ispisao povijest hrvatskog nogometa. Hvala ti što si jednu “malu” Hrvatsku svojim trudom, zalaganjem, radom i neponovljivim talentom prezentirao cijelimo svijetu. Nikada te nećemo zaboraviti!

Neka Ti je vječna slava i hvala!

Hrvatski dragovoljac ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima!