Close
PREDSJEDNIK PERIĆ: Treba znati, treba voljeti, treba nešto jako željeti.

PREDSJEDNIK PERIĆ: Treba znati, treba voljeti, treba nešto jako željeti.

Hrvatski dragovoljac vratio se u 1. HNL! Pobjedom protiv Dubrave 2:1, Dragovoljac je danas stavio točku na i ove velike sezone. Možda nadimak vitezovi i nije dovoljan za ovu momčad, ali nemoguće je pronaći riječi s kojima bi opisali ono što je ova momčad postigla. Najbolji pjesnici svijeta ne mogu opisati sve ono što je Dragovoljac prošao.

Godine su prolazile, mnogi su otpisali Dragovoljac, ali ova sezona je dokaz da san Stjepana Spajića još uvijek živi. Prije nešto manje od dvije godine, Dragovoljac je bio u teškoj situaciji, bio je u ponoru. Nekada kultni klub je bio pred gašenjem, a onda je klub preuzeo Marinko Perić.

Kada je predsjednik Marinko Perić preuzimao posrnulog velikana, nije mogao ni sanjati koliko ga težak posao čeka, ali veliko srce, ponos i prkos vratili su Dragovoljac tamo gdje mu je mjesto. U vrijeme preporoda Dragovoljca, predsjednik Perić provodio je dane i noći u klubu. Nije mu bilo teško, jer je vjerovao u čuda, a danas smo svi vidjeli – čuda su moguća.

Uvijek se je lijepo prisjetiti velike povijesti – u svoje prve četiri sezone u 1. HNL-u, Dragovoljac je dva puta bio na petom mjestu, jednom smo završili na četvrtom, a jednom na velikom trećem mjestu. Tresli su se tada mnogi kada bi igrali protiv momčadi iz Sigeta!

Nosili su ovaj sveti dres brojni velikani, brojni igrači koji su ostali duboko upisani u povijesti hrvatskog nogometa – Musa, Bazina, Živković, Bošnjak, Jurić, Prosinečki…

Prije tri kola, nakon utakmice protiv Rudeša činilo se kao da je sve gotovo – 1. HNL je već debelo kucala na vrata Sigeta, a onda je uslijedio šokantan poraz protiv Cibalije – baš kao i sve drugo u ovih godinu i pol dana, moralo je biti barem još malo šoka. Dragovoljac je danas nastavio povijesni niz i onu poznatu – prvoligašem se uvijek postaje kada pada kiša. Stavite, veseliti se Dragovoljac je opet u vrhu!