O NK Hrvatski Dragovoljac

NK Hrvatski Dragovoljac djeluje kao najveći i najpoznatiji klub na velikom i brojnom području Novog Zagreba i šire, poznat širom Hrvatske te omiljen u dijaspori. Današnje ime nosi od 22.02.1994.kada je vizionar Stjepan Spajić preimenovao klub odajući počast svim dragovoljcima Domovinskog rata te ostalim braniteljima i borcima za neovisnost Republike Hrvatske.

Nk Hrvatski dragovoljac

O klubu

NK Hrvatski dragovoljac djeluje kao najveći i najpoznatiji klub na velikom i brojnom području Novog Zagreba i šire, poznat širom Hrvatske te omiljen u dijaspori. Osnovan kao NK Trnsko 75 dana 14.05.1975. a natjecao se u općinskoj ligi. Slijedeće godine mijenja ime u ONK Novi Zagreb. 1983. godine izgrađuju se svlačionice uz Dom Siget i proširuje se igralište. Klub doosi svoj statut, grb i zastavu. Iste godine formira se kadetski uzrast kao i mlađi uzrasti, tako da klub ima ukupno pet momčadi.   1991. Godine usvojen je program za stvaranje uvjeta za viši rang natjecanja te materijalni, kadrovski i igrački program. Međutm zbog napada na našu domovinu velik broj naših igrača, stručnog osoblja i članova uprave odlazi u domovinski rat a klupske prostorije se koriste za potrebe Hrvatske vojske.

 Današnje ime nosi od 22.02.1994.kada je vizionar Stjepan Spajić preimenovao klub odajući počast svim dragovoljcima Domovinskog rata te ostalim braniteljima i borcima za neovisnost Republike Hrvatske. Klub je nakon osvajanja II lige Zapad ušao u prvu HNL. gdje se uspješno  natjecao u prvoj HNL s trenutno se natječe u 2. HNL.  Ime se kroz godine etabliralo kao jedan od zaštitnih znakova Novog Zagreba, Sigeta i hrvatskog nogometa. Zbog te popularnosti dolazi do stalnog porasta članova kluba a škola nogometa se razvija u jednu od najboljih škola na području Zagreba.   Klub usko surađuje  s invalidima i braniteljima domovinskog rata od kojih ima veliku podršku koji kroz NK Hrvatski dragovoljac vide sportskog predstavnika svoje zajednice, redovito se druže i okupljaju kroz klub. Kroz klub su prošla mnoga poznata imena hrvatskog nogometa poput S.Cerina, I.Cvjetkovića,B.Sliškovića, N.Miletića , P.Jurića, G.Jurića, V.Vasilja,M.Bazine, J.Šimunovića, A.Ćorića, M.Brozovića, R.Prosinečkog,I.Panadića, I.Strinića,I.Jakovljevića, te mnogi drugi.

 

Zašto NK Hrvatski Dragovoljac?

Jer nas vodi ljubav prema nogometu i domovini. 

Kako postati član kluba

Svaki građanin koji prihvati Statut kluba može postati član kluba. Nakon plaćanja članarine na račun kluba ili osobno u Klubu, potrebno je u Općoj službi kluba potpisati pristupnice te predati potrebne podatke kako bi se član upisao u Registar članova i postao punopravan član NK Hrvatski dragovoljac. Maloljetne osobe također mogu biti članovi kluba. Za mlađe od 14 godina pristupnicu potpisuje zakonski zastupnik ili skrbnik a za maloljetnu osobu stariju od 14 godina zakonski skrbnik ili zastupnik daju pisanu suglasnost za potpisivanje pristupnice.