Close
MILANE HVALA TI ZA SVE

MILANE HVALA TI ZA SVE

Velika tuga ovoga vikenda zahvatila je Zagrepčanke i Zagrepčane. Napustio nas je veliki čovjek, najdugovječniji gradonačelnik, zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Stranke BM 365, ali i veliki prijatelj sporta. Milan Bandić bio je čovjek ispred svojeg vremena, jedan od rijetkih koji je kroz godine ostao uvijek na strani građana. Bio je jedan od nas. Veliki čovjek i humanist, temperamentan i prkositi. Čovjek s kojim se ponosi Hrvatska, ali i njegova rodna Hercegovina.

Kada netko odlazi, zbraja se i oduzima, ali u slučaju Milana Bandića to je nemoguće. Najbolji matematičari na svijetu ne mogu zbrojiti živote koje je gradonačelnik dotaknuo, nasmijao i promijenio na bolje. U njegovom srcu uvijek je bilo mjesta za sve. Osjećao je patnje svojih građana, a kada bi postojao problem – delao je dok ga nije riješio.

Kroz 20 godina mandata, grad zaboravljen u nekim davnim vremena, učinio je metropolom. Za njega, sve je bilo moguće. Njegov životni put, ne mogu izrežirati niti najveći redatelji. Zahvaljujući Milanu Bandiću, danas gledamo neki novi Zagreb. Zagreb koji poštuje sve. Zagreb koji ponosno stoji uz bok nekim od najvećih svjetskih metropola. Moderan i napredan Zagreb. Veliki obol dao je i stvaranju zagrebačkog sporta. Brojni sportaši, vraćali su se s medaljama oko vrata zahvaljujući infrastrukturi koja je omogućila stvaranje istih. Teško da bi se ponosili brojnim uspjesima da nije bilo Milana Bandića. Sportaši su ostali bez svojeg najvjernijeg navijača.

Dragi gradonačelniče, prijatelju, riječi ne mogu opisati osjećaje – ne mogu opisati prazninu koja ostaje. Jedina utjeha je što svi znamo da si otišao ponosno i uzdignute glave jer si svojem Zagrebu dao sve što si imao i mogao. Otišao si na neko bolje mjesto. Tvojim odlaskom Zagreb je izgubio puno. Grad Zagreb više nikada neće biti isti. Teško da će se više ponoviti gradonačelnik poput tebe – čovjek kojem ovo nije bio posao već život.

Dragi prijatelju, hvala ti što si nama, ali i generacijama koje tek dolaze stvorio moderan i siguran Zagreb! Hvala ti što si nam dopustio da sanjamo! Hvala ti što si nam pokazao da je u politici moguće biti dosljedan! Hvala ti što si nam pokazao kako ljubiti svoje, a ne mrziti tuđe. Hvala ti na svakom osmijehu i pozitivi. Hvala ti što si uvijek bio tu za nas.

Na nama je da nastavimo tvoj put. Da nastavimo stvarati i sanjati. Čuvaj nas i dalje kako si ro radio i do sada. Počivaj u miru ! Neka ti je laka hrvatska zemlja.

PREDSJEDNIK HRVATSKOG DRAGOVOLJCA, Marinko Perić.