Close
MATCHDAY:Šibenik – Dragovoljac

MATCHDAY:Šibenik – Dragovoljac

Na rasporedu su nam posljednje dvije utakmice 5. kola u kojima se sastaju Šibenik i Hrvatski dragovoljac te Osijek i Rijeka. Šibenik je početkom tjedna ostao bez svojeg najboljeg igrača koji se vratio s posudbe u Dinamo. Naravno govorimo o Deniu Juriću koji će od sada igrati za Dinamo. Dragovoljac je u posljednje dvije utakmice bio na korak do prvih bodova ove sezone, ali nažalost malo sreće je ipak nedostajalo.

HD je pokazao kako poboljšavaju svoju igru iz minute u minutu. U utakmicama s Osijekom i Lokomotivom imali su pozitivan rezultata za uzeti bodove, ali individualne greške doveli su ih na začelje tablice. Uspiju li Crni ratnici smanjiti broj grešaka u svojim redovima i odigrati kompaktnu i organiziranu obranu trebali bi doći do bodova.

Šibenik ima samo 1 bod iz 4 utakmice i sigurno se nisu nadali ovakvom početku prvenstva. U posljednjem kolu ispustili su 3 boda u Koprivnici primivši gol u 88. minuti. Ne možemo reći kako igraju loš nogomet, kreiraju prilike i imaju inicijativu, ali nemaju igrača koji bi te prilike pretvorio u gol.

Prošle sezone su bili otkriće prvenstva s trojcem Sahiti, Ampem i Jurić. Trenutačno niti jedan od njih trojice nije u klubu i sigurno je to veliki udarac za šibenčane koji nisu pronašli adekvatnu zamjenu. Dodamo li odlazak najiskusnije igrača prošle sezone Šibenik nije na razini kojoj smo ga gledali prošle sezone.

Ovo će biti prva utakmica koju Šibenik igra na svojem Šubićevcu i u ovaj susret ulaze kao favoriti. HD će se morati dobro pomučiti ukoliko žele doći do bodova na neugodnom gostovanju. Utakmica je na rasporedu od 18:55h.