Krešimir Sunara novi trener

Krešimir Sunara novi je trener prve momčadi i sportski direktor nogometnog kluba Hrvatski Dragovoljac. Rođen u Šibeniku 10. ožujka 1970., Sunara je djetinjstvo proveo u Kaštelima, a prošao je Hajdukovu nogometnu školu, gdje je bio od 10. do 21. godine. Kasnije je, između ostalih, igrao za GOŠK, Šibenik, Dubravu, Osijek i Segestu, a pola godine proveo je i u NK Zadru i to one predratne 1990. Nakon igračke karijere, s primarnom pozicijom u veznom redu, posvetio se trenerskom poslu. Vodio je Croatiju Sesvete, Trnje, HAŠK, Solin, Maksimir, Dugopolje, Šibenik, Vrapče, Dubravu Tim Kabel, a Hrvatski Dragovoljac je već vodio u sezonama 2011.-2013. (doveo Dragovoljac u 1. HNL), 2016.-2017. (2. HNL) te dijelom 2019.

Trener je ključan čovjek u svakom klubu. Smatramo da smo, nakon ostavke trenera Ive Milića, ispravno postupili i povjerenje dali sportskom direktoru gospodinu Sunari za vođenje prve momčadi. To je trener koji poznaje klub, trenirao je seniore prijašnjih godina, čovjek s velikom energijom i žarom u očima i da s njim možemo naprijed. – rekao je predsjednik kluba Marinko Perić s ponosom i nadom u buduće iznimne rezultate ekipe Dragovoljca u predstojećim utakmicama.

Komentirajući ostavku, sada već bivšeg, trenera Milića dodaje: – Dosadašnjim trenerima gospodinu Ivi Miliću i pomoćnom treneru Marku Krnjiću veliko hvala za sve što su učinili za naš klub. Vrata Hrvatskog dragovoljaca uvijek su im otvorena. Želim im puno uspjeha i daljnjem radu.

Sunara će već u subotu, 24. rujna povesti Dragovoljac u povratnoj utakmici protiv NK Rudeš u 16:00 sati, a o dolasku/povratku u NK Hrvatski Dragovoljac kaže: – Nakon iznenadne odluke našeg trenera Ive Milića da odstupi s dužnosti prvog trenera, predsjednik i Upravni odbor kluba odlučili su da preuzmem vođenje prve momčadi u daljnjem tijeku natjecanja. Naravno da sam prihvatio s obzorim da već devet mjeseci obnašam dužnost sportskog direktora i osjećam odgovornost da preuzmem momčad u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo. Već u subotu imamo domaću utakmicu s našim vjećitim konkurentima i vjerujem u našu dobru igru koja će polučiti dobar rezultat. Novi trener Krešimir Sunara je već slijedećeg trenutka krenuo u pripreme ekipe za subotnji okršaj s NK Rudeš.