Close
IGRAČI HRVATSKOG DRAGOVOLJCA U ŽUTO-PLAVOJ KOMBINACIJI

IGRAČI HRVATSKOG DRAGOVOLJCA U ŽUTO-PLAVOJ KOMBINACIJI

Umjesto u standardnoj crnoj kombinaciji, naši nogometaši iduću će prvenstvenu utakmicu, a to je dvoboj protiv Dinama (nedjelja, 3. travnja), odigrati u žuto-plavim dresovima, bojama ukrajinske zastave. Uz to, dres će krasiti i detalji tradicionalne ukrajinske narodne nošnje.

Takve dresove je izradio naš tehnički sponzor, talijanska tvrtka Macron, a Hrvatski dragovoljac postat će prvi klub u Europi koji će na takav način pružiti potporu Ukrajini koja trpi rusku invaziju.

– Znajući što su sve hrvatski dragovoljci i njihove obitelji prolazile početkom 90-ih godina, u vrijeme Domovinskog rata, željeli smo na neki način pružiti podršku, ali i pomoći Ukrajincima koji sada prolaze isto što i mi nekada. Dogovorili smo s Macronom da za iduće dvije prvenstvene utakmice prilagodimo naše dresove ukrajinskim bojama, ali i da u suradnji sa zagrebačkim Crvenim križem prodajom dresova skupimo simboličan, ali važan iznos za pomoć obiteljima iz Ukrajine koji su sigurnost pronašli u Zagrebu, rekao je predsjednik Hrvatskog dragovoljca Marinko Perić.