Close
Delegacija Hrvatskog dragovoljca položila vijence

Delegacija Hrvatskog dragovoljca položila vijence

Hrvatski Dragovoljac se nakon sedam godina vraća u najelitniji rang hrvatskog nogometa. Danas protiv Orijenta momčad igra posljednju ovosezonsku utakmicu. Tom prigodom delegacija na čelu s predsjednikom kluba Marinkom Perićem položila je danas vijenac na grobu Stjepana Spajića, Matije Ciprića i Milana Bandića. Bez njih sve ovi ne bi bilo moguće.

Da je danas ovdje s nama, jedan čovjek bi zasigurno bio najsretniji – legenda Hrvatskog dragovoljca Stjepan Spajić Rođo. Napustio nas je prije 18 godina, ali njegov san i danas živi – bio je i ostao sinonim Hrvatskog dragovoljca.

Na čelo kluba iz Sigeta, Spajić je došao 1994. godine. Pod njegovom palicom, klub je doživio veliki procvat. U sezoni 1996./97. Spajić je ostvario najveći uspjeh u povijesti kluba, 3. mjesto u 1.HNL-u. Za Spajića nisu postojale nemoguće prepreke. Od njegovog dolaska u klub, pa sve do posljednjeg dana živio je za Hrvatski dragovoljac. U prostorijama kluba bio je svaki dan. Bez obzira radi li se o radnom ili neradom danu. Nažalost i taj tragični 21. kolovoz proveo je u prostorijama kluba.

Dragi rođo, znamo da si tamo gore s neba promatrao svaku našu utakmicu, znamo i da si pustio suzu radosnicu za svoj Dragovoljac. Tvoj san još uvijek živi! Počivaj u miru.

Nažalost današnja proslava proći će i bez još jednog velikog prijatelja Hrvatskog dragovoljca, gospodina Milan Bandić, dugogodišnji zagrebačkog gradonačelnika.
Čovjeka koji je baš kao i Stjepan Spajić bio neumorna osoba, vedra duha – osoba koja je uvijek druge stavljala ispred sebe. Dragi Milan, hvala Vam, ovaj naslov je i za vas! Znamo koliko Vam ovo znači!